Tule mukaan jokamaanantaisiin ohjaajailtamiin Matinkylän monitoimitalolla ja Vartiokylän työväentalolla! Jokaiselle illalle on oma teemansa, joissa käsitellään asioita ohjaajakoulutuksesta nuorisovaihtoihin ja paloturvallisuudesta ryhmähenkeen. Ilmoittauduthan mukaan ohjaajailtamiin täällä, jotta osaamme varata tarpeeksi purtavaa! Paikalle voi saapua ilmoittamattakin.

23.9. LEIRIPALAUTTEET (MATINKYLÄ)

Käydään läpi kesän leiripalautteita, ja keskustellaan leireillä syntyneistä ajatuksista, kysymyksistä ja kehitysideoista. Jutellaan siitä mikä toimi, mitä voidaan parantaa, ja miten. Tarjolla pikkupurtavaa.

30.9. LEIRIOHJAAJAN PERUSTEET 1 – PELIT, LEIKIT JA HARJOITTEET (VARTSIKKA)

Treenataan ohjaamista käytännössä erilaisten harjoitteiden avulla, ja tutustutaan erilaisiin peleihin ja leikkeihin. Harjoitellaan erilaisia ongelmatilanteita, joita leirillä voi sattua, ja pohditaan, minkälaisia taitoja ohjaaja tarvitsee ohjatessa. Tarjolla pientä purtavaa.

7.10. LEIRIOHJAAJAN PERUSTEET 2 – TIETO, TAITO JA TEORIA (MATINKYLÄ)

Keskustellaan siitä, minkälainen on hyvä ohjaaja, mitkä asiat kuuluvat ohjaajan työhön, ja minkälaisia asioita pitää leireillä muistaa ottaa huomioon. Pohditaan seuraavan vuoden leirejä ja tapahtumia toimintasuunnitelmaa varten, sekä opetellaan järkevää suunnittelua ja toteuttamista. Tarjolla pientä purtavaa.

14.10. VALITETTAVASTI PERUTTU

21.10. RENTOA RYHMÄYTYMISTÄ (MATINKYLÄ)

Ryhmäydytään ohjaajaporukassa erilaisten pelien ja leikkimielisten kisailujen parissa! Rentoudutaan ja rupatellaan fiiliksistä syyslomaleirin jälkitunnelmissa. Tarjolla syötävää ja juotavaa.

28.10. HEITTÄYDYTÄÄN HALLOWEEN -TUNNELMISSA (VARTSIKKA)

Treenataan heittäytymistä ja improvisaatiokykyä erilaisten teatteriharjoitusten avulla, ja pidetään samalla kammottavat Halloween -juhlat. Juhlissa on pukupakko, ja paras puku palkitaan! Ruokatarjoilu hoidetaan nyyttäriperiaatteella, mutta tarjolla myös pikkupurtavaa talon puolesta.

4.11. KANSAINVÄLINEN VAIHTOPROJEKTI – MIKÄ ON ERASMUS+? (MATINKYLÄ)

Tutustutaan Erasmus+ -hankkeisiin ja niiden toimintaan, sekä tutkitaan jo toteutettuja hankkeita ja niiden teemoja. Selvitetään, minkälaisille hankkeille on mahdollisesti tarvetta, ja mitä hankkeiden rahoituksen saamiseen Suomessa vaaditaan. Tarjolla pientä purtavaa.

11.11. VALITETTAVASTI PERUTTU

18.11. KANSAINVÄLINEN VAIHTOPROJEKTI – HANKE KASAAN! (MATINKYLÄ)

Ruvetaan suunnittelemaan ja kasaamaan omaa ideaa nuorisovaihtohankkeesta. Ideoidaan yhteisiä kiinnostavia teemoja ja aiheita, ja luodaan niiden pohjalta alustava/alustavia toteuttamiskelpoisia suunnitelmia, joita lähdetään työstämään eteenpäin. Tarjolla pientä purtavaa.

25.11. ARVOJA JA AATTEITA 2 (VARTSIKKA)

Keskustellaan omista ja järjestön arvoista, sekä siitä, miksi halutaan olla leiritoiminnassa mukana. Pohditaan myös, minkälaisia arvoja leiritoiminnassa tarvitaan ja arvostetaan, ja miten ne näkyvät käytännössä, sekä mitä arvoja tulisi tuoda paremmin esille. Tarjolla pientä purtavaa.

2.12. NYT ON HÄTÄ! – TURVAILTA (MATINKYLÄ)

Käydään läpi yleisimpiä leireillä tapahtuvia pieniä ja vähän isompia hätätilanteita, tutkitaan ja opetellaan Sammalniemen paloturvallisuusasioita, sekä keskustellaan leirien yleisistä turvallisuusohjeista ja vastuualueista. Tarjolla pientä purtavaa.

9.12. PIKKUJOULUJATKOT (VARTSIKKA)

Vaikka et olisi päässyt paikalle itsenäisyyspäivän pikkujoulukoulutukseen, olet silti tervetullut viettämään pikkujoulujen jatkoja! Ohjelmassa kisailua ja visailua, (joululaulu)karaokea, naposteltavaa, sekä kivaa yhdessäoloa.

16.12. JOULUJUHLA JA VUODEN PÄÄTÖS (MATINKYLÄ)

Leivotaan pipareita ja torttuja, kuunnellaan joululauluja, juodaan glögiä, ja jaetaan salaiset joululahjat! Ennen kaikkea kuitenkin nautitaan toistemme seurasta, ja valmistaudutaan joulun viettoon ja uuden vuoden vaihtumiseen rennosti tonttulakit päässä.