Tervetuloa kevään 2020 ohjaajailtamiin, joita järjestetään Matinkylän monitoimitalolla (Matinraitti 17) ja Vartiokylän työväentalolla (Rusthollarinkuja 3) vuoroviikoittain! Iltamissa nautitaan toistemme seurasta, jutellaan ajankohtaisista aiheista, suunnitellaan ohjaaja- ja leiritoimintaa, opetellaan ohjaajalle ominaisia taitoja, ja ryhmäydytään ohjaajakollegoiden kanssa. Osallistuminen ohjaajailtamiin on ilmaista, ja usein tarjolla on järjestön puolesta pientä purtavaa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki vanhat ohjaajat ja apparit, sekä muut ohjaajatoiminnasta kiinnostuneet vähintään 15-vuotiaat henkilöt.

Pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta viimeistään päivää ennen sähköpostitse tai täyttämällä tämän Doodle-kyselyn, jotta osaamme varata tarpeeksi välipalaa ja materiaaleja kaikille!

Ohjaajailtamien aiheet päivittyvät sitä mukaa kun ne on päätetty!

20.01. VARTIOKYLÄ – KEVÄTKAUDEN AVAUS

Avataan keskustelu kesän 2020 leireistä sekä kevään ohjaajailtamista. Vaihdetaan kuulumisia ja ajatuksia.

27.01. MATINKYLÄ – KEVÄTKAUDEN AVAUS 2

Jatketaan keskustelua kesän 2020 leireistä, sekä muista kevään aikaisista tapahtumista.

03.02. VARTIOKYLÄ – LEIRIOHJAAJAKURSSI OSA 1: PELIT JA LEIKIT

Kerrataan vanhoja tuttuja pelejä ja leikkejä, ja opetellaan ja keksitään uusia. Harjoitellaan pelien ja leikkien ohjaamista, ryhmänhallintaa, sekä heittäytymistä

10.02. MATINKYLÄ – LEIRIOHJAAJAKURSSI OSA 2: ARVOT JA AATTEET

Keskustellaan arvoista sekä yksilön että järjestön näkökulmasta, pohditaan, miksi ohjaajatyö on merkityksellistä, ja minkälainen on hyvä ohjaaja.

24.02. MATINKYLÄ – LEIRIOHJAAJAKURSSI OSA 3: LEIRIN SUUNNITTELU

Opetellaan suunnittelemaan ja toteuttamaan leirejä ja niiden ohjelmaa. Keskustellaan siitä, minkälaisia asioita pitää ottaa huomioon leiriä tehdessä, ja minkälaisia erilaisia ohjaajarooleja on olemassa.

02.03. VARTIOKYLÄ – LEIRIOHJAAJAKURSSI OSA 4: TURVALLISUUS JA OHJAAJAN VASTUUALUEET

Käydään läpi leirien turvallisuuteen liittyviä asioita, tutustutaan Sammalniemen pelastussuunnitelmaan ja leiritoiminnan turvallisuusasiakirjaan, sekä keskustellaan ohjaajien eri vastuualueista.

09.03. MATINKYLÄ – LEIRIOHJAAJAKURSSI OSA 5: VAHVUUKSIEN KAUTTA VOITTOON

Opetellaan tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksia ja mielenkiinnonkohteita leiriohjaajantyössä, ja mietitään, miten niitä voisi tuoda paremmin mukaan leiritoimintaan tulevaisuudessa.

16.03. VARTIOKYLÄ – KOKOUSKOULUTUS

Valmistaudutaan tulevan viikonlopun piirikokoukseen tutustumalla kokouskäytäntöihin ja kokouksen käsiteltäviin asioihin, sekä pidetään leikkimielinen harjoituskokous.

23.03. MATINKYLÄ

30.03. VARTIOKYLÄ

06.04. MATINKYLÄ – RENTOA RYHMÄYTYMISTÄ

Pelaillaan, tutustutaan ja vietetään yhdessä aikaa hyvässä hengessä! 

13.04. VARTIOKYLÄ – PÄÄSIÄISEN SUURI MUNAJAHTI

Pääsiäisen perinteinen munajahti tulee jälleen vuoden tauon jälkeen! Tule mukaan piilottamaan ja etsimään pääsiäismunia Vartsikan tökärin uumenista. Paras kerääjä palkitaan! 

20.04. MATINKYLÄ

27.04. VARTIOKYLÄ

04.05. MATINKYLÄ

11.05. VARTIOKYLÄ

18.05. MATINKYLÄ

25.05. VARTIOKYLÄ